FENNTARTHATÓSÁG A TROX-NÁL


TROX PRESENTS ...

THE 2022 SUSTAINABILITY REPORT

Sustainability is "in": Countless companies boast about their sustainable actions and are constantly launching new sustainability labels on the market - from equity funds to food to holiday trips. Sustainability has become an important image factor and is well received. But unfortunately, the term has also become very worn out in the meantime.

This could be easily changed, because sustainability is an essential element in securing the future and thus clearly more than "just" an image factor!

For this reason, TROX has developed a correspondingly far-sighted sustainability strategy. The core of this strategy is to achieve climate neutrality by 2040 - and since this can only be achieved by taking many small steps, interim targets have been defined which must of course also be achieved.

What these are in detail can be found in the fourth sustainability report of the TROX GROUP, which is based among other things on the internationally recognised standards of the Global Reporting Initiative (GRI). 


TROX Sustainability Report 2022 (PDF)

THE 2021 SUSTAINABILITY REPORT

Sustainability is probably the buzzword of our time and it is impossible to imagine the media without it. The awareness surrounding sustainable action long ago ceased to be something that was only relevant for private consumers. Companies are also looking more seriously at how their activities are affecting the environment and the importance of a corporate sustainability concept as part of the corporate culture is growing. 
TROX Sustainability Report 2021 (PDF)

THE 2020 SUSTAINABILITY REPORT

Our efforts to promote sustainability are in line with a key value of our corporate policy, as well as with an important mega trend: health. Healthy people, thanks to good, clean air and a healthy environment.

The many uncertainties of a year shaped by the coronavirus, highlight the true importance of this fundamental value and mega trend. This is why we think of sustainability as an opportunity for TROX to stand out as an employer and a solution provider.


TROX Sustainability Report 2020 (PDF)

THE 2019 SUSTAINABILITY REPORT

TROX has published its first company-wide sustainability report. “Sustainability is not static – on the contrary. Acting sustainably as a company means a continuous, long-term process which we drive forward with new steps and measures years on year,” explains Udo Jung, Managing Director for Distribution, Technology and Production (TROX GmbH). “This report sets out to illustrate what we have achieved so far and how we want to act in future.”
TROX Sustainability Report 2019 (PDF)

Az alapítványi tulajdonban lévő TROX vállalatcsoport a fenntarthatóságot a vállalat szerves részének, alappillérének tekinti. A TROX Austria-nál 1963 óta bízunk a hosszú távú célokban, a hatékonyságban és az innovációban, valamint a közösségi és társadalmilag felelős magatartásban. Partnereinknek és társadalmunknak olyan komponenseket és rendszereket tervezünk és gyártunk, amelyek a rendelkezésre álló erőforrásokat a lehető legjobb módón használják fel, miközben teljes életciklusuk során jelentős mértékben hozzájárulnak a klímavédelemhez. A fenntarthatóság az üzleti tevékenységünk középpontjában áll, a növekedés mozgatórugója és ugyanakkor felelősségünk része.

KLÍMASEMELEGESSÉG 2040-RE

Számunkra a környezeti és társadalmi felelősség, valamint a nyereséges növekedés összetartozik. Ez azért van, mert a folyamatos fejlesztések társaságunkat még életképesebbé teszik a jövőben. Ez nem csupán az energiatakarékosságról, a vízfogyasztás csökkentéséről és a hulladék csökkentéséről szól. Cégünket a szigorúan alkalmazott fenntarthatóság felé orientáljuk, hogy teljesítsük azon törekvésünket, hogy 2040-ig klíma-semlegesek legyünk, ezzel kihasználva a rendelkezésünkre álló vállalkozói lehetőségeket a produktív jövő érdekében.

17 FENNTARTHATÓSÁGI FEJLESZTÉSI CÉLOK

Fenntarthatósági stratégiánk részeként erőteljesen küzdünk az ENSZ 17 fenntartható fejlődési céljával. Számunkra ezek a célok egyfajta felelősséget jelentenek globális vállalati csoportként. Olyan célokat tartalmaznak, amelyeket mindig is fontosnak tartottunk, mint például a fenntartható gazdasági fejlődés, a műszaki innováció, az energiahatékonyság és legfőképpen az emberi jólét.

6 STRATÉGIAI TEVÉKENYSÉG

360 ° -os fenntarthatósági megközelítést követünk, amely 6 meghatározott stratégiai cselekvési területet foglal magában. Ezek szinte mind a 17 fenntartható fejlődési célt lefedik. A TROX stratégiai cselekvési területei nagyrészt e célok elérésére összpontosítanak. Ily módon szeretnénk megfelelni korunk hatalmas kihívásainak, és aktívan támogatni a fenntartható életet, munkát és vállalkozást.

TEVÉKENYSÉGI RÉSZLETEK

TERMÉKEK

A TROX környezeti lábnyomát nagyrészt maguk a termékek határozzák meg. Termékeink optimális levegőminőséget és hőmérsékletet, valamint fokozott biztonságot nyújtanak az embereknek (tűzvédelem). Ezen termékeket illetően hiszünk a hosszú szervizciklusokban és az energiahatékonyságban.

GYÁRTÁS

Nagy figyelmet fordítunk az energia és víz erőforrások gondos felhasználására, a hulladék elkerülésére és az optimális munkakörülményekre. A TROX termelési rendszerünket, a TPS-t használjuk az eljárások és a fenntarthatósági szempontok javítására a TROX GROUP mind a 19 termelési létesítményében világszerte.

MOBILITÁS ÉS LOGISZTIKA

Fokozott figyelmet fordítunk az áruszállítás CO2-fogyasztásának csökkentése és a csomagolóanyagokhoz felhasznált erőforrások optimalizálása. Vevőink közelében gyártunk, szállítmányokat csomagolunk, ügyeljünk a megfelelő fuvarozók kiválasztására és a csomagolás optimalizálására a mozgathatóság javítása érdekében.

INFRASTRUKTÚRA

A TROX operatív infrastruktúrája a fenntarthatóságra irányul. Az energia és a víz hatékony felhasználása az épületekben csökkenti a CO2-kibocsátást és csökkenti az üzemeltetési költségeket. A termékeket kezdettől fogva újrafelhasználható anyagok felhasználására tervezzük, és ahol csak lehetséges, újrahasznosítjuk.

SZOCIÁLIS TÉMÁK

Munkatársaink jelentik az üzleti stratégia és a siker kulcsát. A munka- és egészségmenedzsment, valamint a munkavállalók számára kialakított erős képzési koncepció fenntarthatóan elősegíti az elkötelezettséget és a lehetőség a további fejlődésre.

TÁRSADALMI KAPCSOLATOK

Számunkra a partnereinkkel folytatott kommunikáció, az üzleti partnerekkel és az alkalmazottakkal való interakciót jelenti. Egy erős hálózat részei vagyunk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy hatást érjünk el, és felelősségünket szabályozásba, irányelvekbe és törvényekbe vonjuk be, hogy olyan jövőt érjünk el, amelyet érdemes megélni.

FENNTARTHATÓ REFERENCIA PROJEKTEK A TROX-NÁL

HOHO BÉCS

A világ második legmagasabb fa felhőkarcolójának középpontjában a környezet és az erőforrások védelme állt. Ez tökéletesen illeszkedik a TROX magas szintű fenntarthatósági és minőségi törekvéséhez. A túlnyomásos szellőztető rendszer kiváló minőségű, összehangoltan dolgozó komponenseket alkalmaz annak biztosítására, hogy a vészkijáratok és a mentési útvonalak tűz esetén füstmentesek maradjanak. Különlegessé teszi ezt a megoldást a BUS vezérlő egység. Nem csak az anyag- és kábelezési költségeket takarítja meg, hanem rugalmas is marad.

INTERNATIONAL QUARTER LONDON

A londoni International Quarter képviseli a munka jövőjét. Itt megtalálhatók új kereskedelmi területek, éttermek, kávézók és apartmanok 25 000 új, egyedi munkahely mellett. Az építésszel közösen a TROX egy testreszabott, teljesen új légkondicionáló megoldást fejlesztett ki az irodaház számára: a SKYBEAM, a világon egyedülálló rugalmasságú hűtőgerenda, amely magas energiahatékonyságának köszönhetően biztatóan alacsony üzemeltetési költségekkel jár.

LEUPHANA EGYETEM LÜNEBURG

Az új egyetemi központ fontos tervezési kritériumai a fenntartható építkezés, valamint a villamos energia gazdaságos felhasználása a világításhoz, szellőzéshez és légkondicionáláshoz. A TROX optimálisan összehangolt légkondicionáló rendszerét választották. A központi szabályozó, a térfogatáram-szabályozó és a szellőző- és légkondicionáló rendszer biztosítják az ideális tanulási és tanítási körülményeket, különösen az alacsony energiafogyasztás, a füstgázelszívó ventilátorok és a tűzvédelmi csappantyúk a biztonságért.

production {"X-Frame-Options"=>"SAMEORIGIN", "X-XSS-Protection"=>"1; mode=block", "X-Content-Type-Options"=>"nosniff", "X-Download-Options"=>"noopen", "X-Permitted-Cross-Domain-Policies"=>"none", "Referrer-Policy"=>"strict-origin-when-cross-origin", "Content-Security-Policy"=>"frame-ancestors 'self' https://api.scrivito.com https://punchoutcommerce.com https://www.trox.de https://trox-extern.com https://psp40.onventis.com https://psp22.onventis.com https://trox4u.troxgroup.com", "Strict-Transport-Security"=>"max-age=31536000; includeSubDomains", "Content-Type"=>"text/html; charset=utf-8"}

Oldal megosztása

Oldal ajánlása

Oldal ajánlása, hivatkozás küldése e-mailben.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Oldal megosztása

Köszönjük, hogy ajánlott minket!

Ajánlását elküldtük és hamarosan meg kell érkeznie.


Kapcsolat

Hol tartózkodik Ön?

Adja meg üzenetét és kérése típusát
Tel.: +36 (1)212-1211 | Fax: +36 (1)212-0735

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Kapcsolat

Köszönjük üzenetét!

Az üzenet elküldve, hamarosan feldolgozzuk. Szervizigényekkel foglalkozó részlegünk a lehető leghamarabb felveszi Önnel a kapcsolatot.
Általános, termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdéseivel a következő telefonszámokon is fordulhat hozzánk:
Tel.: +36 (1)212-1211 | Fax: +36 (1)212-0735

Kapcsolat

Hol tartózkodik Ön?

Adja meg üzenetét és kérése típusát
Tel.: +36 (1)212-1211 | Fax: +36 (1)212-0735

Attachment (max. 10MB)

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Kapcsolat

Köszönjük üzenetét!

Az üzenet elküldve, hamarosan feldolgozzuk. Szervizigényekkel foglalkozó részlegünk a lehető leghamarabb felveszi Önnel a kapcsolatot.
Általános, termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdéseivel a következő telefonszámokon is fordulhat hozzánk:
Tel.: +36 (1)212-1211 | Fax: +36 (1)212-0735