Fenntartható a jó levegő érdekében: TROX szűrők

vissza az áttekintéshez
dátum

2020.05.14.

rovat

TROX Care / termékek

A progresszív urbanizáció hatalmas hatással van a környezetre. A nagyobb forgalmi terhelések, a több forgalmi dugó és a hosszú ellátási útvonalak különösen a finompor szennyezés növekedéséhez vezetnek. A szűrőtechnológiának tudnia kell kezelni az egyre növekvő környezeti szennyezést. Minél nagyobb a finompor szennyezés, annál magasabbak az igények a szűrőtechnikával szemben a hatékonyság és a hatásosság szempontjából. Mind az ipar, mind a jogalkotók folyamatosan dolgoznak hatékony megoldásokon.

Az energiaosztály tanúsítása segít csökkenteni az energiaköltségeket

Az energiaköltség annyira meghatározó az költséget képező összetevők között, hogy az összköltség 51 százalékkal alacsonyabb, ha hőlégfúvásos zsákos szűrők helyett energiatakarékos üvegszálas szűrőket alkalmazunk. Noha maguk a szűrők nem fogyasztanak energiát, az általuk okozott ellenállást a légkezelőgép ventilátorainak nagyobb teljesítményével kell kompenzálni. Annak érdekében, hogy értékelni lehessen az energiafogyasztást és ezáltal egy szűrő költséghatékonyságát, az Eurovent Certification kidolgozta és közzétette az energiaosztályozást a vezető szűrő gyártókkal együttműködve. Az EN 779 európai szűrési szabványnak a nemzetközileg érvényes ISO 16890 szabványra történő cseréjével bevezettek egy vizsgálati eljárást, amely valós viszonyokat mutat az uralkodó finompor terhelésre annak érdekében, hogy a szűrőket e szempontból hatékonyságuk szerint osztályozzák. Az ePM10, ePM2.5 és ePM1 három frakcióra történő új felosztás felülvizsgált energiaosztályozással jár, hogy értékelje egy szűrő energiafogyasztását a teljesítményosztályán belül. Az energiafogyasztás kiértékeléséhez a szűrő egyenletesen van kitéve az újonnan meghatározott ISO A2 finom pornak. Mérjük a nyomásesés növekedését, ahogy a szűrő egyre jobban elpiszkolódik. A felhordott por mennyisége a szűrő osztályától függ. Így 200 g port viszünk fel az ePM1-re, 250 g-ot az ePM2,5-re és 400 g-ot az ePM10 légszűrőkre, majd kiértékeljük.

Az energiaköltségeket csökkentése

A legrosszabb E energiahatékonysági osztályú légszűrők több mint kétszer annyi energiát fogyasztanak, mint a legjobb A + osztályúak. Az AP energiahatékonysági osztályba tartozó ePM1 > 50% (korábban F7) kategóriájú, legfeljebb 800 kWh energiafogyasztású légszűrő éves energiaköltsége 120 euró, 15 cent / kWh villamosenergia-ár mellett. Egy 2000 kWh-ás D osztályú szűrő éves energiaköltsége 300 euró. Egy 3400 m3 / h térfogatáramú szűrő esetében az energiaköltségek különbsége 180 €, ami 60% -os költségmegtakarítást jelent. A TROX nagy energiahatékonyságú és nagy teljesítményű szűrőket fejleszt, gyárt és tesztel a legkorszerűbb gyártási és tesztelési körülmények között a Németországi gyártóbázisán. Minden TROX finompor szűrő Eurovent tanúsítvánnyal rendelkezik. A szűrők nagy leválasztási hatásfokkal rendelkeznek alacsony nyomásesés és hosszú élettartam mellett, így hatékonyan hozzájárulnak az életciklus költség (LCC) csökkentéséhez.

A TROX bővíti a szűrő üzletágat

A TROX GmbH megvásárolta a levegő szűrők csehországi piacvezetőjét, a KS Klima-Service a.s. céget, amely ma TROX KS Filter a.s néven működik. Az 1993-ban alapított szűrőgyártó a prágai Pribramban található. Az üzleti tevékenység fókuszában a légkondicionáló és szellőző rendszerek, valamint az ipari szűrés speciális szűrőberendezéseinek légszűrőinek fejlesztése, gyártása és értékesítése áll. A meglévő vezetői csoport mellett - Jan Berger (elnök) az értékesítésért, Petr Hruby a mérnöki tevékenységért és Miloš Vesely a pénzügyekért felelős vezető - Thomas Klamp, a TROX GmbH szűrőtechnikai vezetője csatlakozott a cseh leányvállalat vezetői csoportjához. A cél a TROX csoport szűrőkompetenciáinak megerősítése, a termelési együttműködések kiaknázása és a TROX csoport helyzetének, valamint kapacitásának további bővítése. Ezenkívül a KS Klima- Service felvásárlása kiterjeszti a társaság jelenlétét a kelet-európai légszűrő piacon is.

TROX szűrők Német Vasúttársaságnál

Nagyobb kényelem, lényegesen gyorsabb szűrőcsere: A Deutsche Bahn IC vagonok légkondicionálásához a TROX kifejlesztette a rozsdamentes acél keretek különféle változatait feszítő rugókkal, amelyek segítségével a szűrőközegek szerszámok nélkül a korábbihoz képest töredék idő alatt felszerelhetők vagy cserélhetők. A jövőben az iparilag gyártott keretek és szűrőanyagok minimalizálják a szivárgás és az időjárás okozta kockázatokat. Az újonnan kifejlesztett szűrőelemekkel a szűrőcsere könnyebben és lényegesen gyorsabban elvégezhező: a folyamat 38 percről 8 percre rövidült. A vasút támogatásának az elemzés valamint a helyszíni tesztek lehetőségének köszönhetően a fejlesztés zökkenőmentesen zajlott. Az új szűrők csökkentik a szivárgást. Javított levegőminőséget biztosítanak a fülkékben, és a nagyobb szűrőfelületnek köszönhetően több port képesek tárolni, ami növeli a használhatósági időket, így a vonatok hosszabb ideig tartózkodhatnak a pályán.


Minden TROX finompor szűrő Eurovent tanúsítvánnyal rendelkezik. A szűrők magas leválasztási hatásfokkal rendelkeznek alacsony nyomásesés és hosszú élettartam mellett. Hatékonyan járulnak hozzá az az életciklus költség (LCC) csökkentéséhez.

(Fotocredits: TROX)

production {"X-Frame-Options"=>"SAMEORIGIN", "X-XSS-Protection"=>"1; mode=block", "X-Content-Type-Options"=>"nosniff", "X-Download-Options"=>"noopen", "X-Permitted-Cross-Domain-Policies"=>"none", "Referrer-Policy"=>"strict-origin-when-cross-origin", "Content-Security-Policy"=>"frame-ancestors 'self' https://*.scrivito.com https://punchoutcommerce.com https://www.trox.de https://trox-extern.com https://*.onventis.com http://localhost:63342 http://cerebrum.local", "Strict-Transport-Security"=>"max-age=31536000; includeSubDomains", "Content-Type"=>"text/html; charset=utf-8"}

Oldal megosztása

Oldal ajánlása

Oldal ajánlása, hivatkozás küldése e-mailben.

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Oldal megosztása

Köszönjük, hogy ajánlott minket!

Ajánlását elküldtük és hamarosan meg kell érkeznie.


Kapcsolat

Hol tartózkodik Ön?

Adja meg üzenetét és kérése típusát
Tel.: +36 (1)212-1211 | Fax: +36 (1)212-0735

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Kapcsolat

Köszönjük üzenetét!

Az üzenet elküldve, hamarosan feldolgozzuk. Szervizigényekkel foglalkozó részlegünk a lehető leghamarabb felveszi Önnel a kapcsolatot.
Általános, termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdéseivel a következő telefonszámokon is fordulhat hozzánk:
Tel.: +36 (1)212-1211 | Fax: +36 (1)212-0735

Kapcsolat

Hol tartózkodik Ön?

Adja meg üzenetét és kérése típusát
Tel.: +36 (1)212-1211 | Fax: +36 (1)212-0735

Attachment (max. 10MB)

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Kapcsolat

Köszönjük üzenetét!

Az üzenet elküldve, hamarosan feldolgozzuk. Szervizigényekkel foglalkozó részlegünk a lehető leghamarabb felveszi Önnel a kapcsolatot.
Általános, termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdéseivel a következő telefonszámokon is fordulhat hozzánk:
Tel.: +36 (1)212-1211 | Fax: +36 (1)212-0735